Şuanki Zaman: 09-22-2017, 12:23 AM Hoşgeldin Misafir ! (GirişÜye Olun)


Radyo Kodumuz

DUYURU !!! Sitemize Üte alımları durdurulmuştur. İletişim İçin uyelik@elifsfenks.com adresine mail atınız...LİNK!


Cevapla 
 
Derecelendir
  • 1 Oylar - 5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yemek Tarifleri
09-06-2009, 10:00 PM
Mesaj: #1
Yemek Tarifleri
Adana Usulü İçli Köfte

İÇ HARCI İÇİN:
500 gr.orta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı bitkisel margarin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz, karabiber. pul biber
1 demet maydanoz
DIŞI İÇİN:
1 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
500 gr yağsız dana kıyma
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
Tatlı kaşığı kimyon, tuz.

YAPILIŞI:
Soğanları tavla zarı formunda doğrayın. Margarini bir tavada eritip üzerine soğan ve kıymayı aktardıktan sonra kıymayı suyunu verip tekrar çekinceye ve tencerenin dibi tutuncaya kadar iyice kavurun. Biber salçasını da ilave ettikten sonra karıştırarak 3 dakika daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydonozu ilave ettikten sonra kıyma iyice soğuyuncaya kadar kenerda bekletin.
Bulguru 1 su bardağı suyla ıslatın. 10 dk. kadar bekledikten sonra üzerine yağsız kıymayı aktarıp iyice yoğurun. Yumurta, salça, un, tuz, karabiberi ilave edin ve yoğurmaya devam ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra ortalarına işaret parmağınızla bastırarak içlerini oyun. Oyukları önceden hazırladığınız kıymalı harçla doldurup kapatın. Hazırladığınız köfteleri büyük bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya atın. Köfteleri 4-5 dk.haşladıktan sonra bir tel süzgeçten geçirerek tencereden alın ve sıcak sıcak servise sunun.

[Resim: 21034256_310790872663831_249071395908010...e=5A539E51]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
09-06-2009, 10:02 PM
Mesaj: #2
ADANA KEBAP
Malzemeler
Yagsiz dana bonfile:1kg
Kuyruk yagi:100gr
Kuzu boslugu:100gr

Karabiber
Isot
Tuz
Sogan:2ad
Maydonoz:1ad


Yapilis Tarifi
Dana bonfile,kuruk yagi,kuzu boslugu'nu kasaptan alirken hepsini
genis kiyma aynasinda çektirin.
Çektirdiginiz kiymayi baharatlarini atip yarim saat çig köfte
yogurur gibi yogurun ve buzdolabinda bir gün bekletin.
Soganimizi rendeleyelim ve maydonozlarimizi ince,ince kiyalim
soganla maydonozu karistirip onuda birgün bekletelim.
Kiymamizi dolaptan çikarip sogan ve maydonozu tülbent yardimiyla
süzdürelim ve kiymamiza katalim ve yarim saat yogurup dolapta
dinlendirelim soguyana kadar.
Sise takarken silerimizi sivi yagla yaglayip mangalin üstünde isitip
etlerimizi takalim. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.
Etlerimizi sise takarken ellerimizi yag yada suyla isatalim
etimiz elimize yapismasin ve ayrica sise takarken etimizi parçalamayalim.
Elimize aldigimiz sisi sol elimizle tutup sag elimizi parmak ucuyla
sisin üstüne koyalim ve sis avumuzun içine orturdugu zaman
dortm parmagimizla yukardan asaigiya etimizi sise yayalim.
AFIYET OLSUN...

[Resim: 21034256_310790872663831_249071395908010...e=5A539E51]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
09-06-2009, 10:06 PM
Mesaj: #3
RE: Yemek Tarifleri
TIRŞİK

Malzemeler
1 kg Tırşik yaprağı
1 kase yoğurt
1 kg nohut ile dövme
1 çorba kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Yeterince su

Yapılışı :

Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır. Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.

[Resim: 21034256_310790872663831_249071395908010...e=5A539E51]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
09-06-2009, 10:32 PM
Mesaj: #4
Etli Pirinç Pilavı(6 Kişilik)
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2.5 çorba kaşığı tuz
2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu
6.5 çorba kaşığı margarin
3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su


Yemeğin Tarifi
Pirinci pilav için hazırlayın. Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın.

Bir tencereye margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin. Eti katıp, yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin.

Tuz ve biberini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Ateşi kısın. Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın. Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Yaklaşık 18-20 dakika, ağır ateşte, pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Etli pilavı demlendirdikten sonra önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.

[Resim: 21034256_310790872663831_249071395908010...e=5A539E51]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
09-06-2009, 10:35 PM
Mesaj: #5
RE: Yemek Tarifleri
4 kilo ncir

4 kilo şeker

2 çay kaşığı limontuzu

Yapılışı:

İncirler yıkanır ve büyük bir tencereye bir kat incir bir kat şeker yayarak saba ha kadar bekletilir,incir sulansın diye.

Sabah 1 ci aşama:

ocakta harlı ateşte şeker eriyene kadar kaynatılır ve ara sıra tahta kaşıkla karıştırılır ve
ocak södürülür,tekrar kariştırılır.

2 ci aşama:

soğuyan tencere tekrar ocağa konur ve 10 dakika kaynatılır ve üstüne biriken beyaz köpükler alınır ve tekrar altı kapatılır ve reçel dinlendirilir.Biraz ılık hale gelince son aşçaya geçilir tekrar reçel son defa kaynatılmak üzere ocağa konur ve kaynamaya başlayınca lımon tuzu ilave edilir ve tekrar köpükleri alınır (5 dakika) kaynatmak yetrelidir

Büyük ce cukur tepsilere dökülür ve güneşte bir,iki gün bekletilir.Koyulaşınca kavanolara doldurulup saklanır.Afiyetler olsun.

[Resim: 21034256_310790872663831_249071395908010...e=5A539E51]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
09-06-2009, 10:37 PM
Mesaj: #6
RE: Yemek Tarifleri
1 kg karadut

1,5 kg şeker

1 limon suyu

Yapılışı:Karadut bol su ile yıkanır.(su içinde bekletilmez)süzülür.Tencereye bir kat dut üstüne şeker dökülür,dut,üstüne şeker dökülür ve sulanması için en az iki saat bekletilir veya aksamdan hazırlanır sabah kaynatılır,sonra güneşte kıvam aldırılır.Afiyet olsun.

[Resim: 21034256_310790872663831_249071395908010...e=5A539E51]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
09-06-2009, 10:41 PM
Mesaj: #7
RE: Yemek Tarifleri
Çay demlemenin altın kuralları
İşte size çay demlemenin altın kuralları!

Taze ve soğuk su kullanın.
Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın.
Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur.
Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin.
Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.
Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.
Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin.
Çay nasıl saklanır?

İyi işlenmiş siyah çaylar, vakumlu ambalajlarda veya kapalı teneke kutularda iki yıla kadar dayanabilmesine rağmen, çayın tam olarak ne zaman toplandığını tespit etmek zor olabilir. Çoğu çaylar, deniz yoluyla taşındığı için satış noktalarına varmaları birkaç ay sürer. Yalnızca, mevsimlerin belirgin olarak ayırdedilebildiği bölgelerde yetişen, Darjeeling gibi birinci ve ikinci sürgünlerden alınan çayların toplanma zamanı belirlenebilir. Örneğin, haziran ayında satılan birinci sürgünler üç aylıktır. Bunlar gibi narin siyah çaylar en fazla altı ay dayanır ve bu durum yeşil çaylar için de geçerlidir. Çayı koyu renkli ve hava almaz bir kap içinde, rutubet ve buğulaşma tehlikesi olmayan bir yerde saklayın. Baharatlardan ve keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutun çünkü çay kolayca bozulabilir.

İyi çay için birkaç öneri

Su on saniyeden fazla kaynayıp fokurdamamalıdır yoksa gereğinden fazal oksijen kaybeder.
Soğumuş suyu asla yeniden kaynatmamak gerekir.
Demlenmiş çayı porselen çaydanlığa boşaltmadan önce bir kez karıştırın.
Yeşil çay, altlığı olmayan fincanla, siyah çay ise altlıklı fincanla sunulur.
Demliğin, çaydanlığın ve çay bardaklarının metal olmamaları ve deterjanla yıkanmamaları gerekir. Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur.
Çayla ilgili birkaç not

Çay bitkisinin uçlarında ve dallarında küçük çiçekler açar. Meyve üç gözlü kapsüldür. Çay bitkisinden yalnızca çay elde etmek için değil, ilaç üretmek için de yararlanılır. Thea Sinensis ve Thea Assamica (Theaceae) çaygillerin ekonomik açıdan en ilginç olanlarıdır. Literatüre bakılırsa, özellikle de tropik ve astropik ormanlarda, 28 cins ve 520 türde karşımıza çıkar. Çayın işlenmesi; soldurma, kıvırma, mayalama ve kurutulmayla yapılır.

Dört kilo yeşil yapraktan yaklaşık bir kilo çay elde edilir.

Avrupa’ya ilk çay 1610 yılında, o sırada henüz sekiz yıllık bir geçmişe sahip olan Hollanda Doğu Hindistan Kumpanyası’nın bir gemisiyle geldi.

Buzlu çay, 1904’te Saint Louis Dünya Fuarı’nda icat edildi.


www.maksimum.com

[Resim: 21034256_310790872663831_249071395908010...e=5A539E51]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
09-06-2009, 10:44 PM
Mesaj: #8
RE: Yemek Tarifleri
Bahar Dalı

Malzemeler:
1 bağ roka
2 adet domates
100 gr rende beyaz peynir
2 diş sanmsak
2 çorba kaşığı balzamik sirke sosu



HAZIRLANIŞI :
Roka ve domatesi ince doğrayın. Sızma zeytinyağını sarımsaklı balzamik sosla karıştırın.
Üzerine rende beyaz peyniri ile servise sunun.

[Resim: 21034256_310790872663831_249071395908010...e=5A539E51]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
09-06-2009, 10:46 PM
Mesaj: #9
RE: Yemek Tarifleri
Hurmalı Brüksel Lahanası Salatası (6 Kişilik)

Malzemeler:
500 gr Brüksel lahanası
250 gr havuç rendelenmiş
100 gr kuru hurma, doğranmış
SOS:
150 gR yoğurt, soğutulmuş
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığıı taze portakal suyu tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
SERVİS İÇİN:
2 baş hindiba veya 1 marul göbeği, ayıklanıp yapraklara ayrılmış
25 gr ceviziçi



HAZIRLANIŞI :
Lahanaları ayıklayıp sert ve rengi gitmiş dış kabuklarını ayırın. İyice yıkayıp süzdükten sonra kağıt havluyla kurulayın.
Keskin bir bıçakla lahanaları doğrayıp rendelenmiş havuç ve hurmalarla birlikte büyük bir kaba koyun. İyice karıştırın.
Sosu yapmak için: Yoğurdu, mayonezi ve portakal suyunu karıştırın. Tuz, biber ve taze soğanı ekleyin.
Sosu sebzelerin üstüne döküp karıştırın. Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın. Üstünü kapatıp en aza l saat buzdolabında tutun.
Servis yapmak için: Derin yuvarlak bir kabın içine hindiba veya marul yapraklarını yerleştirin. Soğutulmuş salatayı ortasına koyup cevizle süsleyip servis yapın.
SERVİS ÖNERİLERİ: Bu ilginç salatanın keskin bir tadı vardır. Başlangıç yemeği olarak ilginç bir tariftir. Soğuk et ya da sosisle servis yapılabilir.
ALTERNATİF: Hurma yerine 2 yemek kaşığı kuru üzüm kullanabilirsiniz.


[Resim: 21034256_310790872663831_249071395908010...e=5A539E51]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
09-06-2009, 10:49 PM
Mesaj: #10
RE: Yemek Tarifleri
Fasulye Salatası (4 Kişilik)

Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
Yarım cay bardağı sirke
Yarım limonun suyu
1 cay bardağı tahin
3 diş sarmısak,
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber,
5 adet zeytin,
tuz



HAZIRLANIŞI :
Kuru fasulyeyi haşlayın. İçinden 1 su bardağı fasulyeyi ayırın. Kalanı ise, blendırdan geçirin. Ayırdığınız fasulyeleri sirkeli suda bekletin. Blendırdan geçirdiğiniz fasulyeyle yarım limonun suyu, tahin ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp sos yapın.
1 su bardağı fasulyeyi servis tabağına alın. Soğanı doğrayıp, maydanozu ekleyin. Üste de sosu dökün. Zeytinyağı gezdirin. Kırmızı biberi dilimleyip, zeytinlerle birlikte salatanın üzerine koyun. Üzerine biraz daha sirke döküp servis yapın.


[Resim: 21034256_310790872663831_249071395908010...e=5A539E51]
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 


Forum Atla: